Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Before Night Falls (2000) - Julian Schnabel







Before Night Falls (film)
Director:Julian Schnabel

Filmography
Basquiat (1996)
Before Night Falls (2000)
The Diving Bell and the Butterfly (2007)
Lou Reed's Berlin (2008)


Βefore Night Falls (2000)
Release Date: Oct 2000
Genres: Drama / Biography
Awards: Nominated for Oscar. Another 11 wins & 15 nominations
Runtime: 133 min.

Javier Bardem ... Reinaldo Arenas


Storyline
Episodic look at the life of Cuban poet and novelist, Reinaldo Arenas (1943-1990), from his childhood in Oriente province to his death in New York City.
He joins Castro's rebels. By 1964, he is in Havana.



He meets the wealthy Pepe, an early lover; a love-hate relationship lasts for years.
Openly gay behavior is a way to spite the government. His writing and homosexuality get him into trouble: he spends two years in prison, writing letters for other inmates and smuggling out a novel.
He befriends L?zaro Gomes Garriles, with whom he lives stateless and in poverty in Manhattan after leaving Cuba in the Mariel boat-lift. When asked why he writes, he replies cheerfully, "Revenge."

Περίληψη:
Η ταινία είναι μια ματιά στην επεισοδιακή ζωή του Κουβανού ποιητή και μυθιστοριογράφου, Reinaldo Arenas (1943-1990),
από τα παιδικά του χρόνια στην επαρχία Oriente μέχρι το θάνατό του στη Νέα Υόρκη. Εντάσεται στην ομάδα των ανταρτων του Κάστρο
και μεχρι το 1964, ζει στην Αβάνα,όπου συναντά τον πλούσιο Pepe,
Είναι ο πρώτος εραστής, μιας σχέσης, αγάπης-μίσους που διαρκεί για χρόνια.
Η ανοικτά ομοφυλόφιλη συμπεριφορά του γίνεται αφορμή να καταδιώκεται από την κυβέρνηση.
Καθώς ο τρόπος γραφής και η ομοφυλοφιλία ,του δημιουργούν έντονο πρόβλημα
περνά δύο χρόνια στη φυλακή, γράφοντας γράμματα για άλλους τροφίμους και ένα μυθιστόρημα για το λαθρεμπόριο.
Aργότερα δραπετεύει από την Κούβα με τη βάρκα Mariel-lift,
με τον φίλο του L,( Gomes Garriles) , με τον οποίο ζουν απάτριδες και σε συνθήκες φτώχειας, στο Μανχάταν .
Όταν τον ρωτούν γιατί γράφει, απαντά χαρούμενα, "εκδίκηση".


BEFORE NIGHT FALLS -Movie Trailer ( 2000 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...